Composiet productie

Geavanceerde productiesystemen voor interieur- en exterieuronderdelen van vliegtuigen

Al vele jaren is de luchtvaartindustrie een snelgroeiende markt op internationale basis. Het aantal lijnvliegtuigen (15.000 op dit moment)  zal in 2030 meer dan verdubbelen. Dit betekent dat de productiesnelheid aanzienlijk moet worden verhoogd om aan de sterk groeiende vraag te kunnen voldoen. Bekende fabrikanten werken eraan hun productieoutput voor hun topverkopers te verhogen. Op dit moment ligt het aantal geproduceerde vliegtuigen per maand onder de 50. Dit moet worden opgeschaald tot meer dan 60 vliegtuigen per maand. Dit betekent dus dat er minstens twee nieuwe vliegtuigen per dag de werkplaats gaan verlaten.

Kostenbesparingen in de productie en de nagestreefde vermindering van het broeikaseffect zijn extra uitdagingen. Dit omvat zowel de optimalisatie van de straalmotoren als gebruik van nieuwe en vooral lichte materialen zoals vezelversterkte composieten die momenteel uit ongeveer 50% van de gebruikte materialen bestaan. Hogere kostenefficiëntie kan alleen worden bereikt met geautomatiseerde productieprocessen met systemen die op hoge snelheid en met een uitstekende betrouwbaarheid kunnen werken en een resultaat van hoge kwaliteit kunnen leveren. Dat betekent dat het deel van het handmatige werk dat momenteel nog vrij hoog is, op de lange termijn moet worden geautomatiseerd.

Intelligente oplossingen van DOPAG

Als marktleider beschikt DOPAG over technologieën voor uiterst nauwkeurige menging en dosering van perfect kwaliteit voor alle vermelde procedures en voorzien wij de grootste onderaannemers in de luchtvaartindustrie van systemen. Op basis van onze jarenlange ervaring in de verwerking van epoxyharsen en complexe materialen zoals polysulfiden zijn systemen ontwikkeld die over de hele wereld worden gebruikt en die voldoen aan de vraag naar toenemende automatisering. Vooral met het oog op de nieuwe tendensen in de richting van de verhoogde productie van composietvezelcomponenten biedt DOPAG technisch geavanceerde oplossingen die een nauwkeurige menging en dosering van de materialen garanderen.