Het ingieten van elektronische en elektrische componenten.

DOPAG maakt uw componenten veilig.

Elektrische en elektronische componenten worden gebruikt in een groot aantal producten en hun betrouwbaarheid is een vanzelfsprekendheid geworden voor de consument, zelfs onder extreme omgevingsomstandigheden. Dergelijke omstandigheden kunnen variëren van stoten en trillingen tot stof of vocht of zelfs hoge temperaturen. Om een ​​betrouwbare werking en correcte elektrische isolatie te garanderen, zijn de componenten ingegoten met vloeibare verbindingen. Ingieten vormt een permanente verbinding met het onderdeel en beschermt het zo tegen ongewenstheden van buitenaf. Afhankelijk van de ingiet verbinding en de specifieke toepassing wordt het proces uitgevoerd onder atmosferische druk of vacuüm. Een van de uitdaging bij de verwerking is ingieten zonder bellen. Ingesloten lucht verlaagt namelijk de isolatie- en beschermingsmogelijkheden van het materiaal evenals de mechanische sterkte van de componenten.

Intelligente oplossingen van DOPAG

De meng- en doseersystemen van DOPAG maken reproduceerbare metingen met hoge precisie mogelijk. Een dergelijke dosering houdt een constante mengverhouding in, zelfs bij variërende stroomsnelheden bij dynamische processen. Zowel vanuit ecologisch als economisch oogpunt gezien, stimuleren meet- en mengsystemen van DOPAG een duurzaam productieproces. De te verwerken materialen worden gemengd op basis van de specifieke vraag waardoor het materiaalverbruik en de kosten van afvalverwijdering kunnen worden verminderd. Het gebruik van spoelmiddelen is niet vereist.

Maximale perfectie

De meeste van de in de elektronica gebruikte ingiet verbindingen zijn polymeren op basis van polyurethaan (PU), epoxyhars en siliconen. Dit komt door hun hoge thermische stabiliteit en het feit dat ze van zacht tot extreem hard kunnen zijn. Een voorbeeld is PU-gietharsen wat wordt gebruikt voor tal van toepassingen zoals het ingieten van transformatoren met gedrukte schakelingen in PCB’s. Tegenwoordig worden PU-gietharsen die behoren tot de klasse F steeds vaker gebruikt voor het bedekken van elektronische componenten, terwijl elastische PU-gietharsen worden gebruikt voor elektronische systemen voor auto’s.