Innovatieve lijm- en afdichtingsoplossingen voor beglazing

Wees flexibel en betrouwbaar met weinig afval: Gebruik DOPAG.

Het is niet eenvoudig om twee verschillende materialen samen te voegen. Met innovatieve oplossingen helpt DOPAG u hierbij. In de bouwsector zorgen hedendaagse bouwvoorschriften en richtlijnen met betrekking tot energie- en brandveiligheidsnormen voor nieuwe uitdagingen voor architecten en ontwerpbureaus. Dit geldt vooral de gevels van het gebouw, zoals ramen, deuren en poorten. Dergelijke architecturale onderdelen vormen de basis voor energie-efficiëntieklassen en voor het voldoen aan brandvoorschriften. Daarom zijn ze al tijdens hun productie onderworpen aan specifieke eisen. Voor een optimale productkwaliteit moet absolute processtabiliteit worden gegarandeerd. Dit geldt met name voor het samenvoegen van verschillende materialen bij de productie van ramen, deuren en poorten gemaakt van glas.

Toepassingen voor ramen en gevels van gebouwen variëren van het lijmen van hoogbouwgevels tot het aanbrengen van randafdichting. Het vullen van cartridges (naast elkaar of vooraf gemengde cartridges) is een andere toepassing. De focus ligt op de handmatige applicatie waarvoor DOPAG, naast zijn meet- en mengsystemen, verschillende accessoires biedt.

DOPAG doseer- en mengsystemen zijn ontworpen voor het verwerken van siliconen, polyurethaan of polysulfide-gebaseerde 2-C-lijmen en om deze met hoge precisie op het onderdeel aan te brengen. De aspecten die relevant zijn voor het succes van de markt zijn de nauwkeurigheid bij het voldoen aan de vereiste mengverhouding en de hoge verwerkingssnelheid in liter per minuut. Als extra voordelen worden het behoud van hulpbronnen en een goede afvalbalans aangeboden. Lage afvalverwijderingskosten kunnen worden gerealiseerd omdat de materialen niet eerder worden samengevoegd dan in de mengbuis. Ook het gebruik en beheer van chemicaliën is zorgvuldig overwogen: van het wisselen van nieuw materiaal tot kleine resthoeveelheden.