Led: Luchtbelvrij, duurzaam en groen

Dat zijn LED's gemaakt met DOPAG.

Vergeleken met een gloeilamp verbruikt een LED-lamp minder energie voor dezelfde lichtopbrengst, genereert het minder warmte en is aanzienlijk kleiner en minder gevoelig voor schokken. Bovendien heeft een LED-lamp een veel langere levensduur. Het toenemende gebruik van LED’s wordt zelfs uitgebreid door toepassingen die niet mogelijk zouden zijn zonder het ingieten. De gietverbindingen die voor dergelijke toepassingen worden gebruikt, zijn polyurethaan (PU) of op siliconen gebaseerde tweecomponentenoplossingen. Ze zijn bedoeld om de LED’s te beschermen tegen extreme temperaturen, vocht, trillingen en mechanische schade. LED’s worden ook gebruikt in velden waar maximale betrouwbaarheid vereist is en onderhoudsvrije werking een belangrijke rol speelt.

Intelligente oplossingen van DOPAG

De uitgebreide DOPAG-portfolio van tweecomponenten mengmeetsystemen en mengsystemen voor handmatige- en geautomatiseerde toepassing zorgt voor absolute processtabiliteit. De voordelen die worden geboden zijn onder meer het nauwkeurige onderhoud van de opgegeven mengverhoudingen, een hoge meetnauwkeurigheid, een hoge stroomsnelheid en luchtbelvrije toepassing welke doorslaggevende voorwaarden zijn voor een stabiele ingieting. Zowel vanuit ecologisch als economisch oogpunt gezien, stimuleren meet- en mengsystemen van DOPAG een duurzaam productieproces. De te verwerken materialen worden gemengd op basis van de specifieke vraag waardoor het materiaalverbruik en de kosten van afvalverwijdering kunnen worden verminderd. Ook is het gebruik van spoelmiddelen niet vereist bij onze oplossingen.

Absolute processtabiliteit

LED’s worden gebruikt voor verschillende toepassingen, variërend van zaklampen en verkeerslichten tot koplichten en achterlichten in voertuigen en straatverlichting. Ze zijn ook te vinden in verlichtingssystemen voor vochtige ruimtes en zwembaden en worden gebruikt voor het creëren van optische effecten in vitrines. Het ingieten is afhankelijk van de gevraagde eigenschappen zoals hardheid, trillingsbestendigheid en thermische stabiliteit. Ook is het mogelijk om verschillende kleuren toe te passen. Voor doorschijnende LED-toepassingen wordt een transparante of ondoorzichtige transparante gietsamenstelling gebruikt.