Lijmen en afdichten van oplossingen voor componenten van speciale voertuigen

geteste en vertrouwde technologie voor extreem duurzame resultaten

Het intensieve gebruik van materialen vormt een risico voor mens en voertuig. Met innovatieve oplossingen zorgen we voor een veilige vooruitgang. Voertuigen voor speciale doeleinden zoals recreatievoertuigen, aanhangwagens, terreinvoertuigen, tankwagens en spoorwagons worden vaak blootgesteld aan extreme omstandigheden. Reeds tijdens de productie van componenten dienen strikte richtlijnen met betrekking tot processtabiliteit worden opgevolgd om de gevraagde kwaliteitsstandaard te bereiken. Sinds enkele jaren worden lassen, schroeven en klinken steeds vaker vervangen door een vorm van verlijming als innovatieve verbindingsmethode. Enerzijds wordt verlijming beschouwd als een betrouwbare productietechnologie en anderzijds wordt het gewicht dankzij de materiaaleigenschappen verlaagd, wat een positief effect heeft op de CO2-uitstoot van voertuigen voor speciale doeleinden.

Intelligente oplossingen van DOPAG

DOPAG staat voor expertise op het gebied van verlijming en afdichting voor de automatisering van speciale toepassingen. Onze expertise varieert van het onderhouden van de optimale mengverhouding tot hoge stroomsnelheden bij het afscheiden van de lijm tot een nauwkeurige constructie en positie van de toepassing. Als extra voordelen worden het behoud van hulpbronnen en een goede afvalbalans aangeboden, met lage afvalverwijderingskosten omdat de materialen niet eerder worden samengevoegd dan in de mengbuis. Bovendien worden DOPAG-systemen zonder spoelmiddel gebruikt en beschermen ze het milieu.

Absolute processtabiliteit

Voor het verwerken en aanbrengen van dergelijke zware lijmen worden innovatieve en krachtige doseer- en mengsystemen van DOPAG gebruikt die zijn aangepast aan de specifieke verwerkings- en toepassingsvereisten. Lijmen wordt onder andere gebruikt voor zijwanden, cockpits, motorkappen, daken, koplampen en ramen van voertuigen. Op deze manier kunnen zelfs verschillende materialen zoals glas en metaal op een permanente en betrouwbare manier worden samengevoegd.