Additive Manufacturing

3D print technologie met UV uithardende hars

Additive Manufacturing (AM) is het proces van het maken van voorwerpen uit 3D-modelgegevens. De voorwerpen worden laag voor laag opgebouwd. Binnen Additive Manufacturing kennen we verschillende printtechnieken waaronder SLA (stereolithografie) en DLP / DLS (Digital Light Processing). Deze technieken maken gebruik van vloeibare 2-componenten hars die met behulp van UV licht wordt uitgehard en worden gebruikt voor toepassingen binnen onder meer de industrie, retail, automotive, aerospace en medische wereld.

3D-printen met Dopag eldomix

Dopag levert speciale doseer- en mengsystemen voor verschillende 3D vloeistof 3D print processen. Voor de SLA (stereolytografie) en DLP / DLS (Digital Light Processing) technologiën is de Dopag eldomix uitermate geschikt om 2-componenten materialen zoals epoxy, polyurethaan, acryl of silicone te mengen en te doseren in het reservoir van de 3D printer.

In de stereolytografie wordt het vloeibare materiaal omgezet in vaste lagen door een proces dat photopolymerisatie genoemd wordt. Hierbij wordt het vloeibare materiaal selectief uitgehard door een lichtbron, normaal gesproken een laser die is gemonteerd op een X- en Y-as. SLA technologie wordt vaak toegepast om onderdelen te printen die toegepast worden voor prototyping, dental techniek, sieraden en modelmakerij. SDLP / DLS  daarentegen gebruikt digitaal UV licht  om een vorm te belichten en daarmee laag voor laag op te bouwen.

Dopag eldomix systemen worden al veelvuldig gebruikt door de leidende additive manufacturing producenten.  Onze applicatie specialisten zijn actief betrokken in de branche en zijn in staat om Dopag klanten altijd een up-to-date, toepassingsgerichte oplossing te bieden.

Alle producten in één oogopslag

Eldomix

De eldomix is ontworpen om de bereiding van twee-componenten plastics in vloeibare 3D-printprocessen te vereenvoudigen en perfectioneren.

Meer lezen