Additieve productie

Voorbereiding van kunststoffen voor vloeibare 3D-prints

3D-printen heeft zich zeer snel gevestigd in een aantal industrieën, zoals de auto-industrie, medische industrie en de consumentengoederenindustrie, waar het de traditionele productiemethoden aanvult. Bedrijven maken gebruik van 3D-printtechnologie om te profiteren van de vele economische voordelen die het biedt zoals bijvoorbeeld verhoogde productiviteit en kostenbesparingen. Een andere reden is de verscheidenheid aan methoden en materialen die kunnen worden gebruikt.

Kunststof verwerken voor 3D-printen met eldomix

DOPAG biedt speciale doseer- en mengsystemen voor verschillende 3D vloeibare drukprocessen. In de SLA (Stereolithography) en DLP / DLS (Digital Light Processing) -processen, meet en doseert het doseersysteem eldomix nauwkeurig tweedelige materialen op basis van epoxyhars, polyurethaan, acryl of silicone. Het voorbereide materiaal wordt vervolgens handmatig of automatisch in het materiaalreservoir van de 3D-printer gevuld.

In de stereolithografie wordt het vloeibare materiaal laag voor laag omgezet in een vaste laag in een proces dat fotopolymerisatie wordt genoemd. Dit betekent dat het product selectief wordt uitgehard door middel van een lichtbron. Meestal is dit een laser die op de X- en Y-as beweegt. SLA wordt vaak gebruikt bij de vervaardiging van 3D-modellen, prototypen, monsters en productiedelen in verschillende industrieën, zoals prototyping, tandtechnologie, sieraden en modellering. DLP / DLS gebruikt daarentegen een digitale UV-lichtbron om een ​​enkel beeld van elke laag op het hele platform te projecteren.

DOPAG-systemen worden al veelvuldig gebruikt door gerenommeerde fabrikanten die het additieve productieproces gebruiken. Onze experts zijn actief betrokken in de branche en zijn in staat om DOPAG-klanten te allen tijde een up-to-date, toepassingsgerichte oplossing te bieden.

Alle producten in één oogopslag

Eldomix

De eldomix is ontworpen om de bereiding van twee-componenten plastics in vloeibare 3D-printprocessen te vereenvoudigen en perfectioneren.

Meer lezen