Samengestelde verwerking

Uiterst geavanceerde oplossingen voor de productie van composietvezelcomponenten zoals RTM, Filament Winding, Infusion, Pultrusion, etc.

De lichtgewicht constructie is nog steeds een belangrijke trend. De markt voor vezelversterkte kunststoffen heeft in de loop van de jaren een sterke groei doorgemaakt en het gebruik van composietmaterialen wordt steeds relevanter. Vooral in de automobiel- en luchtvaartindustrie waar aanzienlijke gewichtsbesparingen kunnen worden behaald. Composietcomponenten komen steeds meer in gebruik in de constructie van windturbines, maar ook in gebieden van algemene industrie, elektromobiliteit en de bouwsector. Gezien de vraag naar lagere emissies en hogere energie-efficiëntie wint het onderwerp composieten nog meer aan grip. Het grote aantal verschillende mogelijke toepassingen resulteert ook in toenemende eisen aan de productie van deze componenten.

Doseertechnologie speelt een belangrijke rol bij de vervaardiging van vezelcomposietcomponenten en wordt gebruikt in een groot aantal verschillende productieprocessen. Dit vraagt ​​om oplossingen die het hoogste niveau van precisie en betrouwbaarheid bieden en ook voldoen aan de eisen van verhoogde automatisering.

DOPAG-doseersystemen voor de productie van composietmaterialen

Bij de productie van composietcomponenten worden met glasvezels versterkte kunststoffen (GRP) of koolstofvezelversterkte kunststoffen (CFRP) geproduceerd in verschillende processen. De reeks systemen van DOPAG omvat oplossingen voor alle toepassingen op het gebied van composietproductie, van RTM- en wikkelprocessen tot pultrusie- en infusie tot lijm- en afdichtingstoepassingen. Doseersystemen zoals de DOPAG eldomix of compomix worden gebruikt in alle sectoren die werken met lichtgewicht constructies en zijn uitermate geschikt voor verschillende toepassingen.

DOPAG heeft echter ook systemen ontwikkeld die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van individuele industrieën, zoals de coredis voor het vullen van honingraatpanelen in de vliegtuigbouw of de eldomix voor een breed scala aan lijmtoepassingen voor interieur- of bouwcomponenten.

Dankzij tientallen jaren van samenwerking met gerenommeerde bedrijven en materiaalfabrikanten is DOPAG vandaag een van de toonaangevende leveranciers van doseertechnologie in de productie van composietmaterialen. Een beproefd team van experts staat klaar om advies te geven over allerlei zaken: van testen en plannen tot productie, inbedrijfstelling, onderhoud en reparatie van uw toepassing.

Alle DOPAG oplossingen voor samengestelde verwerking

Gelcoat

Meng- en doseersystemen voor een duurzame oppervlaktebescherming van composietmaterialen

Meer lezen

Putty

Een speciale meettechnologie voor het aanbrengen van vulstoffen op composietcomponenten.

Meer lezen

LEP – Toonaangevende bescherming

Betrouwbare doseersystemen voor het afdichten van samengestelde componentranden, bijvoorbeeld op rotorbladen.

Meer lezen

Insert ingieten

DOPAG biedt de juiste meettechnologie voor het veilig vastbouten van honingraatpanelen in de vliegtuigbouw.

Meer lezen

Honingraat ingieten

Onze unieke meetsystemen speciaal ontworpen voor de vervaardiging van honingraatpanelen in vliegtuiginterieurs.

Meer lezen

Afdichting

Hoogwaardige doseer- en mengsystemen voor het aanbrengen van kit in de vliegtuigbouw.

Meer lezen

Shimming

DOPAG heeft een doseersysteem ontworpen om materiaal te verwerken dat kleine onvolkomenheden in de structuur van composietcomponenten egaliseert.

Meer lezen

Lijmen

Handmatige of volledig geautomatiseerde systemen voor het verlijmen van composietmaterialen.

Meer lezen

Randafdichting

Wij leveren complete doseeroplossingen voor een effectieve afdichting van randen op composietcomponenten.

Meer lezen

Pultrusie

Tandwielpomp-aangedreven systemen ideaal voor materiaalmeting bij de vervaardiging van gepultrudeerde composietcomponenten

Meer lezen

Gloeidraadwikkeling

All of our metering solutions for filament winding are compact and solvent-free.

Meer lezen

RTM – hars vormgieten

DOPAG biedt verschillende systemen voor de vervaardiging van composietcomponenten door middel van harstransportgieten (RTM).

Meer lezen

Infusion

Onze meetsystemen omvatten alle processen die worden gebruikt bij de vervaardiging van composietcomponenten in verschillende industrieën.

Meer lezen