Vet- en oliedosering

Schone en precieze toepassing van smeermiddelen

Het shot ventiel van DOPAG doseert vet tot wel 200 cycli per seconde.

De wrijving die wordt gegenereerd tussen twee of meerdere mechanische componenten kan schade aan deze elementen veroorzaken. Smeermiddelen kunnen worden gebruikt om deze schade te voorkomen. Vet en olie zijn in het bijzonder geschikt voor dit doel. Het smeermiddel naar keuze moet echter altijd voldoen aan de individuele vereisten. Sommige vetten worden bijvoorbeeld alleen in vochtige omgevingen gebruikt, terwijl andere worden gebruikt voor extreme temperaturen. Zeer flexibele meet- en doseerinstellingen maken het gebruik van laag- tot hoogviscose middelen mogelijk voor oppervlakte, contour en plaatstoepassingen. Dankzij de nauwe samenwerking met de materiaalfabrikanten worden de smeer- en olieprocessen voortdurend geoptimaliseerd en individueel aangepast aan uw eisen.

Dosering van vet

Ongeacht of u tandstangen, hoofdsteunen, deursloten of gewoon wiellagers moet smeren – DOPAG heeft het optimale pomp- en doseersysteem voor uw doeleinden. Het vet wordt precies in het opgegeven volume afgeleverd en nauwkeurig aangebracht op de vooraf gedefinieerde locatie op het onderdeel. Vet wordt meestal bereid in materiaalvaten met een capaciteit van 1 tot 1.000 l. Voor alle materiaalvaten kan DOPAG een ideaal pomp- en doseersysteem leveren om het vet rechtstreeks van de originele materiaalvaten naar de toepassingsplek af te leveren. Afhankelijk van de vereisten kan het vet handmatig of automatisch worden gedoseerd zowel als een schot of een continue korrelvorm. Als vet moet worden aangebracht op een component met een nauwkeurig doseervolume tijdens een geautomatiseerd productieproces, gebeurt dit meestal ook op een geautomatiseerde manier.

Doseren van olie

Met onze oliedoseersystemen wordt de olie vanuit de originele materiaalvaten rechtstreeks naar de plaats van aanbrengen gebracht. De olie wordt vervolgens op het werkstuk of in een motor of versnellingsbak gedoseerd. DOPAG biedt oliedoseersystemen die in staat zijn om een ​​breed viscositeitsbereik van hoge tot lage viscositeiten te verwerken. Deze oliedoseersystemen worden in veel industrieën gebruikt, zoals de automobiel- en automobieltoeleveringsindustrie, de lucht- en ruimtevaartindustrie en de lagersindustrie. Bij een lage viscositeit worden oliedoseersystemen aangedreven met een lage persdruk. In geval van een middelhoge tot hoge viscositeit wordt dit gedaan door middel van ondergedompelde pompen. De toepassing kan zowel handmatig of automatisch worden uitgevoerd.

Speciaal voor de specifieke eisen in de auto-industrie heeft DOPAG de smeerolie ontwikkeld voor perfect en automatisch smeren en oliën. Klik hier voor meer informatie over de lubriLine.

Alle producten in één oogopslag

Drukvaten

Moeiteloos werken met dunne vloeistoffen

Meer lezen

Kamerdoseerventiel

Kamerdoseerventielen worden gebruikt voor de applicatie van dots. Dopag levert een breed scala aan doseervolumes en de ventielen doseren lekvrij.

Meer lezen

Dopag Flowmeter

Nauwkeurige meting en bewaking van uw doseerproces

Meer lezen

High Speed ventiel

DOPAG high-speed ventiel

Contactloze applicatie van lubricant tot een afstand van 120 mm

Meer lezen

Fotocel

Fotocel

De fotocel sensor wordt gebruikt bij shot en high-speed ventielen om het aantal doseershots te controleren.

Meer lezen

Druk-reductieventiel

Pulsatievrij doseren met de juiste druk

Meer lezen

Membraandoseerventielen

Membraan doseerventielen

Membraandoseerventielen worden toegepast voor de continue applicatie van 1-componenten-materialen zoals vet, lijm en silicone. Deze ventielen kunnen reactief, abrasief en chemisch agressief materiaal verwerken.

Meer lezen

Dopag doseercontroller

Doseer controle-unit

Het doseercontroller-regelt een compleet proces en verbind en bestuurd de verschillende componenten. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld flowmeters en tandradpompen te integreren in het proces.

Meer lezen

Micro Flow Sensor

micro-flowsensor

De Dopag Micro Flow Sensor is een stroomdetectie-sensor welke wordt toegepast in combinatie met naalddoseerventielen om te controleren of materiaal wordt gedoseerd.

Meer lezen

Naalddoseerventielen

Naald-uitlaatventielen

Naalddoseerventielen bieden een hoge flexibiliteit en zijn uitermate geschikt voor continue appliceren van materiaal met een lage tot hoge viscositeit.

Meer lezen

Shot-naalddoseerventielen

naald-doseerventielen

Shot-naalddoseerventielen zijn zeer geschikt voor het aanbrengen van kleine hoeveelheden vet, lijm en silicone met hoge reproduceerbaarheid en korte cyclustijden.

Meer lezen

Druksensoren

druksensoren

Druksensoren voor het bewaken van materiaaldruk in de toevoerleiding van shot- en doseerventielen.

Meer lezen

Vatpompen voor lijmen en kitten

Dopag vatpompen voor het verpompen van lijm, kit, siliconen,1-componenten PU en MS polymeer

Meer lezen

Vatpompen voor vet

lubriLine vatpompen zijn speciaal ontworpen voor het pompen van vet en olie uit drums.

Meer lezen

Shot-doseerventielen

shot-doseerventielen

DOPAG shot-doseerventielen zijn ontworpen voor nauwkeurige en contactloze toepassing van smeermiddelen in geautomatiseerde productieprocessen.

Meer lezen

Spraypistolen

DOPAG spuitpistolen

DOPAG spraypistolen zijn de oplossing voor het handmatig aanbrengen van vetten en oliën op oppervlakken.

Meer lezen

Sprayventielen

DOPAG spuitventielen

Dopag sprayventielen zijn speciaal ontworpen voor het contactloos of op afstand aanbrengen van vet en olie.

Meer lezen

Doseerdetectie

slagdetectie

Dopag doseerdetectie bevestigd een gemaakt doseershot, keer op keer!

Meer lezen

Vatpompen

DOPAG Transfer pomp

Vatpompen om laagvisceus materiaal uit de originele verpakking te pompen.

Meer lezen