Vet- en oliedosering

Schone en precieze toepassing van smeermiddelen

Het shot ventiel van DOPAG doseert vet tot wel 200 cycli per seconde.

De wrijving die wordt gegenereerd tussen twee of meerdere mechanische componenten kan schade aan deze elementen veroorzaken. Smeermiddelen kunnen worden gebruikt om deze schade te voorkomen. Vet en olie zijn in het bijzonder geschikt voor dit doel. Het smeermiddel naar keuze moet echter altijd voldoen aan de individuele vereisten. Sommige vetten worden bijvoorbeeld alleen in vochtige omgevingen gebruikt, terwijl andere worden gebruikt voor extreme temperaturen. Zeer flexibele meet- en doseerinstellingen maken het gebruik van laag- tot hoogviscose middelen mogelijk voor oppervlakte, contour en plaatstoepassingen. Dankzij de nauwe samenwerking met de materiaalfabrikanten worden de smeer- en olieprocessen voortdurend geoptimaliseerd en individueel aangepast aan uw eisen.

Dosering van vet

Ongeacht of u tandstangen, hoofdsteunen, deursloten of gewoon wiellagers moet smeren – DOPAG heeft het optimale pomp- en doseersysteem voor uw doeleinden. Het vet wordt precies in het opgegeven volume afgeleverd en nauwkeurig aangebracht op de vooraf gedefinieerde locatie op het onderdeel. Vet wordt meestal bereid in materiaalvaten met een capaciteit van 1 tot 1.000 l. Voor alle materiaalvaten kan DOPAG een ideaal pomp- en doseersysteem leveren om het vet rechtstreeks van de originele materiaalvaten naar de toepassingsplek af te leveren. Afhankelijk van de vereisten kan het vet handmatig of automatisch worden gedoseerd zowel als een schot of een continue korrelvorm. Als vet moet worden aangebracht op een component met een nauwkeurig doseervolume tijdens een geautomatiseerd productieproces, gebeurt dit meestal ook op een geautomatiseerde manier.

Doseren van olie

Met onze oliedoseersystemen wordt de olie vanuit de originele materiaalvaten rechtstreeks naar de plaats van aanbrengen gebracht. De olie wordt vervolgens op het werkstuk of in een motor of versnellingsbak gedoseerd. DOPAG biedt oliedoseersystemen die in staat zijn om een ​​breed viscositeitsbereik van hoge tot lage viscositeiten te verwerken. Deze oliedoseersystemen worden in veel industrieën gebruikt, zoals de automobiel- en automobieltoeleveringsindustrie, de lucht- en ruimtevaartindustrie en de lagersindustrie. Bij een lage viscositeit worden oliedoseersystemen aangedreven met een lage persdruk. In geval van een middelhoge tot hoge viscositeit wordt dit gedaan door middel van ondergedompelde pompen. De toepassing kan zowel handmatig of automatisch worden uitgevoerd.

Speciaal voor de specifieke eisen in de auto-industrie heeft DOPAG de smeerolie ontwikkeld voor perfect en automatisch smeren en oliën. Klik hier voor meer informatie over de lubriLine.

Alle producten in één oogopslag

Drukvaten

Moeiteloos werken met dunne vloeistoffen

Meer lezen

Kamerdoseerventiel

Kamerdoseerventielen worden gebruikt voor de applicatie van dots. Dopag levert een breed scala aan doseervolumes en de ventielen doseren lekvrij.

Meer lezen

Versnellingsmeter

Nauwkeurige bewaking en regeling van het doseerproces

Meer lezen

High-speed ventiel

DOPAG high-speed ventiel

Contactloze aanbrenging van smeermiddelen tot een afstand van 120 mm

Meer lezen

Fotocel

Fotocel

De fotocel wordt gebruikt bij shot en high-speed ventielen om het aantal afgegeven schoten controleren.

Meer lezen

Druk-reductieventiel

Pulsatievrij doseren met de juiste druk

Meer lezen

Membraan doseerventielen

Membraan doseerventielen

Membraan doseerventielen worden gebruikt voor de continue applicatie van 1-componenten-middelen. Deze ventielen kunnen reactief, abrasief en chemisch agressief materiaal verwerken.

Meer lezen

Doseer controle-unit

Doseer controle-unit

De doseer controle-unit is ontworpen voor het bewaken en besturen van complexe doseerprocessen. Het vereenvoudigt de dosering door gebruikers in staat te stellen verschillende programma's op te slaan en te gebruiken.

Meer lezen

Micro-flowsensor

micro-flowsensor

De micro-flowsensor is een stroomdetectie-apparaat dat wordt gebruikt met naald-doseerventielen om te bevestigen dat materiaal wordt afgegeven.

Meer lezen

Naald-uitlaatventielen

Naald-uitlaatventielen

Naald-uitlaatventielen bieden een hoge flexibiliteit en zijn ideaal voor continue toepassingen van media met een lage tot hoge viscositeit.

Meer lezen

Naald-doseerventielen

naald-doseerventielen

Naalddoseerventielen zijn ideaal voor het aanbrengen van kleine hoeveelheden met hogere reproduceerbaarheid en korte cyclustijden.

Meer lezen

Druksensoren

druksensoren

Druksensoren voor het bewaken van materiaaldruk in een complex doseerproces met behulp van shot- of spuitventielen.

Meer lezen

Lijmpompen voor industriële toepassingen

Dubbelwerkende hakselcontrolepompen zijn een effectieve oplossing waar lijm, afdichtmiddel, vet of olietoevoer uitstekende technologie vereisen.

Meer lezen

Smeerpompen

Het assortiment van de lubriLine-pomp biedt producten die speciaal zijn ontworpen voor de verwerking van vet en olie.

Meer lezen

Shot-doseerventielen

shot-doseerventielen

DOPAG shot-doseerventielen zijn ontworpen voor nauwkeurige en contactloze toepassing van smeermiddelen in geautomatiseerde productieprocessen.

Meer lezen

Spuitpistolen

DOPAG spuitpistolen

DOPAG spuitpistolen zijn onze oplossing voor het handmatig aanbrengen van vetten en oliën op diverse oppervlakken.

Meer lezen

Spuitventielen

DOPAG spuitventielen

DOPAG spuitventielen zijn speciaal ontworpen voor het op afstand aanbrengen van vet en olie op het hele oppervlak.

Meer lezen

Slagdetectie

slagdetectie

De slagdetectie apparatuur zorgt voor de juiste werking in verschillende doseer- en doseerkleppen.

Meer lezen

Transferpompen

DOPAG Transfer pomp

Transferpompen worden gebruikt voor materiaal rechtstreeks uit de originele containers.

Meer lezen