LSR-doseersysteem voor spuitgieten

Perfect luchtvrije en kleurconsistente siliconenproducten

De voortdurend toenemende vraag naar siliconenproducten komt door hun speciale materiaaleigenschappen: ze kunnen worden gevormd, zelfs na de eerste verwerking. Omdat voor veel producten een hoge elasticiteit wordt vereist, wordt dit essentiële verschil met veel andere materialen steeds belangrijker. Bovendien onderscheiden de afgewerkte producten zich door hun hoge temperatuurstabiliteit. Dit leidt tot een voortdurend toenemend gebruik in veel verschillende industrieën: van autoproductie tot huishoudelijke apparaten en lifestyleproducten. Omdat vloeibare siliconen slechts een minimale reactie met andere materialen vertoont, is het ook zeer geschikt voor gebruik in de medische wereld.

Een grote uitdaging is dat siliconen bestand moeten zijn tegen de vereiste aanbrengtemperaturen van -60 tot +300 ° C. Dit vereist een zeer nauwkeurige en foutloze verwerking van de laagviscoze 2-componenten siliconen. De bewerking of productie van vloeibare siliconenrubber (LSR) moet zeer precies worden uitgevoerd. Hierin zijn slechts kleine afwijkingen toestaan. Dit is de enige manier om de vereiste eigenschappen, zoals hoge elasticiteit en flexibiliteit, te waarborgen. Bovendien is de voorgenoemde precisie essentieel voor continue kleurmeting. Vooral bij lifestyleproducten wordt de kwaliteit vaak beoordeeld op basis van de kleurconsistentie.

DOPAG-doseertechnologie voor spuitgieten van LSR

Op het gebied van LSR behoort DOPAG tot ’s werelds toonaangevende leveranciers van hoogwaardige systeemtechnologie. Dit succes is ook gebaseerd op onze jarenlange ervaring in de verwerking van LSR in verschillende industrieën. De nauwe samenwerking met onze klanten en projectpartners zorgt ervoor dat onze systemen nauwkeurig kunnen worden afgestemd op de individuele wensen. Dit maakt de productie van eersteklas en hoogwaardige producten mogelijk.

De DOPAG-doseersysteem-silcomix zorgt voor stabiliteit en betrouwbaarheid bij continue productie – de voorwaarde voor het succes van uw bedrijf. Op basis van robuuste technologie dragen we bij aan het soepel en betrouwbaar uitvoeren van uw productie – en dit met nog kortere installatietijden.

Toepassingen

  • Auto-industrie en hun leveranciers
  • Elektrische en elektronische industrieën
  • Witte goederen
  • Ruimtevaart industrie
  • Medische technologie
  • Sanitaire techniek
  • en vele anderen

Alle producten in één oogopslag

Silcomix

De silcomix PE200 is een compact ontworpen, elektrisch aangedreven zuigerpomp, doseer- en mengsysteem.

Meer lezen