Ingieten met epoxies of PU materialen

Doseersystemen voor de elektro- en elektronicabranche

Smartphones, LED verlichting en auto’s zijn slechts enkele producten die belangrijk zijn in ons dagelijkse leven. Deze producten bevatten vaak hoogontwikkelde en kwetsbare elektronische componenten . Hoewel niet direct zichtbaar zijn deze elektronische onderdelen vaak ingegoten in een 2-componenten siliconen, epoxy of PU hars. Ingegoten elektrische componenten zijn op deze manier beschermd tegen vocht, trillen, temperatuur en beschadiging.

Om deze vaak complexe 2K siliconen, epoxy en PU harsen in de juiste mengverhouding te mengen en in de juiste hoeveelheid en met de juiste snelheid te doseren is een nauwkeurig en betrouwbaar meng- en doseersysteem van het grootste belang. Het duurt vaak uren voordat zichtbaar wordt of de menging juist heeft plaatsgevonden en ondertussen zijn vaak al honderden producten ingegoten.

Dopag levert het juiste systeem voor de applicatie en adviseert daarbij over opstelling, gebruik en onderhoud. De relatie die Dopag met klanten aangaat is gebaseerd op langdurige samenwerking en ondersteuning. Meng- en doseersystemen zijn niet zelden 20 jaar of langer bij onze klanten in gebruik en al die tijd is Dopag erbij.

Voor alle applicaties heeft Dopag een oplossing, voor kleine series die per honderd stuks handmatig worden ingegoten of voor massaproductie waarbij  honderden stuks per dag automatisch moeten worden ingegoten.

De vele opties die op Dopag meng- en doseersystemen kunnen worden toegepast zorgen er voor dat Dopag vrijwel iedere ingiet (potting) applicatie kan uitvoeren. Drukvaten, roerwerken, automatische navulling, mengvolume-controle, verwarming, evacueren van materialen en zelfs systemen die vanuit vacuüm kunnen pompen, het zijn maar enkele mogelijkheden die het Dopag systeem uitermate geschikt voor de toepassing maken.

 

 

 

Alle producten in één oogopslag

economix

Het economix 2K doseersysteem voor continu doseren; duitse kwaliteit voor een scherpe prijs

Meer lezen

eldomix

De eldomix ; onze tandradpomp aangedreven alleskunner voor de meest uiteenlopende 2K toepassingen

Meer lezen

vectomix

Vectomix voor zeer nauwkeurig en repeteerbaar doseren van kleinere volumes

Meer lezen

variomix

DOPAG Variomix

variomix : polyurethaan mixing systeem

Meer lezen

evomix DF

Hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij het ingieten van 2K polyurethaan materialen

Meer lezen